Menüü
+372 33 42 900
Kinkekaart Broneeri teenus Broneeri tuba või pakett

Broneeri teenus

GEO

GEO

 

 

 

Klaasikunstnik Silvia Raudvee (1927 – 2021) kavandi järgi valmisid 1989 aastal Valgevene tehases „Neman“ eritellimustööna kombinaadi Eesti Põlevkivi Toila profülaktooriumi jaoks vitraažid „Geo“

Vestibüüli kaunistab pikk kahepoolne erinevates toonides valatud klaasplokkidest vitraaž (0,9 x 18 m), mis on vaadeldav konverentsisaalist ja fuajeest. Vitraaži muudavad mustriliseks erinevate fossiilide jäljendid. Konverentsisaalipoolsel küljel on ka vertikaalne värvitust klaasist keskosa (4 x 3 m).

Esimese korruse laes asub värvilistest tilgakujulistest plokkidest ringikujuline vitraaž (diameeter 3,6 m), mis kujutab maa-alustes käikudes ja kaevandustes tekkivaid stalaktiite.

Kas oled kunagi käinud kunstiteose SEES?

Kui pole, aga tundub põnev, siis juhatame Sind lahkesti otse mastaapse klaasvitraaži sisse!

 Tavaliselt imetlevad Toila SPA Hotelli külalised seda taiest konverentsisaalist ja fuajeest ega kujuta ettegi, mida see endas veel peidab. Klaasvitraaž Geo valmistati eritellimusena kunstnik Silvia Raudvee kavandi järgi 1989. aastal tollase Eesti Põlevkivi Toila profülaktooriumi jaoks.  Kui oled Toila SPA Hotellis majutumas ja soovid väikest ekskursiooni, siis astu sisse müügiosakonda argipäeviti kell 9-16 ja läheme koos avastama meie hästi varjatud “saladust”.

Uudiskiri

Telli meie uudiskiri, et saaksime sulle parimad Toila Spa Hotelli pakkumised saata.